Translate

tirsdag 5. mai 2015

På jobb i historiske omgivelserI dag har jobben tatt meg med til Asker, nærmere bestemt Leangkollen hotell.Selv om det regner non-stop så er det ikke vanskelig å se hvilken fantastisk utsikt det er over Oslofjorden.
Akkurat nå derimot er det så mye tåke at kamera bare fanger opp en hvit vegg utenfor hotellrommet.....så da er det bare å håpe på "lettere" vær i morgen.

Hotellet er smakfullt innredet, med enn miks av nytt og gammelt. Dets historie kan man føle i veggene og gjør at hotellet skiller seg litt ut fra så mange andre.

Under krigen fikk Vidkun Quisling eiendommen i gave og fikk oppført en laftet tømmerhytte som fort fikk fort tilnavnet "ørneredet" på folkemunne. Selve byggningen ble aldri ferdig før krigens slutt, og Quisling og hans familie fikk aldri tatt det i bruk.
Etter krigen ble eiendommen overtatt av Sjømannsforbundet og ble et rekreasjon- og hvilestedsted for "slitne sjømenn" fram til 70-tallet.

Da jeg ikke er en sliten sjømann er jeg glad for at det i dag er hotell og konferansesenter. Nå er det på tide for meg til å gjøre meg klar til middag, og med den utsøkte lunchen i bakhodet, er det bare å glede seg.......Fortsatt god kveld!6 kommentarer:

 1. Så fint å få være med deg i den historiske bygningen. Deilig å være gjest der en blir satt pris på. Håper det blir tid litt noe avslapping og ikke bare jobb. Kos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir nok mye jobb, men nyter matopplevelsen her til det fulle....overraskende sammensetninger og alt smaker aldeles fortreffelig...

   Slett
 2. Artig å få litt "inn-put" til jobben, og i slike omgivelser - ja, hva kan passe bedre?

  Ante ikke det om ørneredet, og vi som har døpt ja...du ....vet vårt lille bolig i Castello, of nettopp
  ... ø r n e..r e d e t

  SvarSlett
  Svar
  1. Er noen ørnereder ute i den vide verdenen.....noen litt hyggeligere enn andre.
   Vært et intenst, men lærerikt kurs....Nå er det min tur til å lære mine kollegaer det samme...men først helg....god helg!

   Slett
 3. Så hyggelig at dere blir tatt godt vare på i slike hektiske kursdager. Nå er jeg spent på hva neste innlegg innholder. Gleder meg ;o) Klem

  SvarSlett