Translate

mandag 27. april 2015

Castello di Bolsena


For alle som kjenner meg er det ingen overraskelse at min første bloggtur går til Italia. Mitt kjærlighetsforhold til landet begynte lenge før jeg noensinne hadde satt min fot der og når jeg først kom dit, ser det ikke ut til at jeg kan reise noe annet sted. Landet drar meg til seg og uten jevnlige besøk blir jeg som en ballong som har hengt ute i solskinnet litt for lenge.
Så jeg håper dere vil reise med meg og oppleve Lazio og Bolsena sjøen, nærmere bestemt den lille landsbyen Bolsena.

Byen med sine drøyt 4000 innbyggere ligger idyllisk til ved den vulkanske innsjøen Bolsena helt nord i Lazio med grense inn mot Toscana i nord og Umbria i øst. Stedet er en av de eldste etruskiske bosetningene i Italia, men er nok i dag mest kjent for sin castello, -borg, som ruver over den nyere bydelen som strekker seg fra borgen og ut mot innsjøen.
                                                                           

Castelloen kan dateres tilbake til 1100-tallet og det  er ikke vanskelig å forestille seg livet i middelalderen traskene under bueganger på brosteinsbelagte gater. Spesielt når mørket har lagt seg, og du blir fortalt historien om prinsen som bor der...eventyret du nå ser fremfor deg falmer fort da du også får vite at prinsen er godt oppi åra, ikke den smule interessert i det kvinnelige kjønn og bor for det meste av tiden i sitt palazzo i Roma....akk ja...


   

Prins eller ei, Bolsena er en fortryllende by med herlige personligheter og en gjestfrihet jeg sent vil glemme. Et sted hvor man kan sitte i vinduskarmen å se på livet, mens man smaker på en Est Est Est vin fra nabobyen Montefiascone. Eller hvor du kan ta et forfriskende bad i krystallklart vann midt i et 350 000år gammelt krater.
Gleder meg til å ta turen dit igjen i sommer, hvor jeg denne gangen skal flytte ut av castelloen og inn på en fantastisk flott villa øst for Bolsena......villahelena..........
Var så heldig å ta en dagstur dit i fjor høst sammen med de mest sympatiske og gjestfrie eierene, og det å kunne få bo der en hel uke, vil bli som tatt ut av en drøm. Må også takke vertskapet på villa Helena for mange herlige historier og mye latter fra min tid i Bolsena, -man skal lete lenge etter noen som dere....
Til vi sees igjen får jeg drømme meg bort å nyte noen bilder fra min siste tur.....Hva med å bo i et palass? Il palazzo Cozza Caposavi http://www.vescontebnb.com/


                               

         


                     
                                      


8 kommentarer:

 1. Hvem er det som ikke ønsker å se Bolsena etter dette innlegget.......... Jeg er jo så heldig å ha vært der flere ganger og deler både din, og våre venner i Italia, sin tiltrekningskraft til dette landet. Og jeg gleder meg stort til å bo på Villa Helena en uke sammen med deg og resten av familien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan ikke bli annet enn en fantastisk uke, nydelig villa, trolske omgivelser og mengder av god mat.....kom juni

   Slett
 2. Så vakkert skrevet om Bolsena, Elin !
  Ja, det er liksom noe magisk over denne middelalder Borgen, Castello som det jo heter på italiensk -
  herlig å lese at stedet gjør slik inntrykk på deg og :O)

  Takk for veldig pene ord om Villa Helena og oss da :) Veldig hyggelig og lige så sier jeg tilbake.

  Ja, Villa Helena har fått flott utsikt etter at skogen ble, tja...nesten borte...hehe..
  Dere vil se en enorm forskjell, som jeg gleder meg til å vise dere i juni !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanskelig å ikke bli bergtatt av Bolsena...det er jo som tatt av en filmkulisse!

   Gleder meg stort til nytt besøk!

   Slett
 3. Hmm..nå var jeg innom bloggen til Helen og måtte jo ta en titt her også da. Det ser jo bare så nydelig ut og heldige dere som skal feriere der i sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du tok turen innom!
   Må vel innrømme at jeg tar turen innom din blogg i ny og ne også......og har med hell kopiert din oppskrift på sjokoladefondant du la ut for noen år siden....Den har blitt en aldri så liten hit!

   Slett
 4. Moro å lese det du skriver. Har hatt lyst til å reise til dette området i lang tid, etter anbefaling fra Helen gjennom bloggen hennes.
  Har feriert i Italia mange ganger opp gjennom årene, på ulike steder i det flotte landet. Og enig med deg, jeg blir ikke lei av maten, vinen, severdigheter, kulturen, språket, menneskene, naturen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Italia har så mange flotte steder og jeg skulle gjerne ha sett samtlige, samtidig ønsker jeg jo å reise tilbake til steder jeg har vært før....ikke lett det der:-)
   Er vel bare å nyte de steder man er...og i Italia er det bare å forvente det uventede...
   Takk for hyggelige kommentarer!

   Slett